Uzman görüşü
Abartılı iddialarla piyasaya sürülmüş diğer bitkisel ürünlerden ciddi farkı olmayan bir ürün, HC nin en büyük özelliği mutfakta ne varsa hepsinin şişeye konması olsa gerek farklı 19 bitki kullanılınca ne yazıkki etki 19 kat artmıyor. Diğer bitkisel ürünlerde olduğu gibi HC Complextede saç dökülmesinde etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış herhangi bir madde yok bu sebeple beklenti sınırlı olmalıdır.
buradan sonrası ürünün resmi sitesinden alınmıştır.
HC Saç Bakım Kompleksi İçeriği
HC Herbal Hair Care Complex,saç üzerine etkileri asırlardır bilinen ve klinik bilimsel deneylerle kanıtlanmış 19 çeşit bitki özü, bitkisel yağ ve doğal vitaminlerden oluşan oldukça zengin içerikli, %100 doğal ve tamamen bitkisel bir saç bakım kürüdür.
HC 19 EXTRACT, formül oranları ve özel imalat tekniği yüzlerce kişiyi kapsayan araştırma, deneme, gözlem ve istatistiklerle oluşan çok yoğun ve uzun bir sürecin neticesidir.
HC’nin en önemli kısmını oluşturan bitkisel ekstresi HC 19 Extract; özenle seçilmiş bitkilerin yaklaşık 15 gün süren ve bu süre boyunca hergün devam eden özel ekstraksiyon işlemleri sonucu meydana gelmektedir. Aşağıda, HC 19 Extract’ın yanısıra, ürünün içerdiği diğer bazı maddelerin özelliklerini ayrıntılı bir şekilde inceleyebilirsiniz.
Organik zeytinyağı (OLİVE OİL) : Antik çağlardan bu yana zeytinyağı ile güzellik arasında yakın bir ilişki göze çarpmaktadır. Saç ve cilt üzerinde iyi etkiler bırakması, kırışıklıkları önlemesi, deriyi yumuşatması ve saçları gürleştirip parlatması nedeniyle yüzyıllardır kullanılan bir bakım ürünüdür. Gençlik iksiri olarak da bilinen bu mucizevi yağ, içerdiği E vitamini sayesinde cildi ve saçları yumuşatır, saç dibi kaslarını geliştirir. Tüm saç sorunlarında kullanılmakla birlikte saçların renginde kalmasını da sağlamaktadır.
Badem yağı (AMYGDALAE OİL) : Protein, demir, kalsiyum, fosfor ve B vitaminlerini içerir. Haricen kullanımda yara tedavi edici, yumuşatıcı ve saçları gürleştirici etkisi vardır. Kırık oluşumunu engelleyici, besleyici, koruyucu ve nemlendirici olarak saç bakımında kullanılır.
Susam yağı (SESAME OİL) : E vitamini ve minareler bakımından oldukça zengindir. Cildin ve saçların E vitamini ihtiyacını karşılar. Özellikle kepekli ve mantar enfeksiyonlu saçlara iyi gelir. İçerdiği kalsiyum dolayısı ile vitamin eksikliği olan ve kırılan saç ve tırnakların dostudur.
Hint yağı (RİCİNİ OİL) : Modern tıpta kuvvetli bir müshil ilacı olarak kullanılan hint yağı, özellikle ince telli ve çabuk kırılan saçlar için ideal bir onarıcı yağdır. Saçları kuvvetlendirir ve parlaklık verir.
Çörekotu Yağı (NİGELLA SATİVA OİL) : Saçı besler, dökülmesini önler, kılcal damarları uyararak kan dolaşımını düzenler. Kepeğin önlenmesinde oldukça etkilidir. Etki ve faydaları saymakla bitmeyecek çörekotu hakkında Peygamber Efendimiz bir hadisinde; ‘Şu siyah küçük tanede ölümden başka her derde deva vardır.’ buyurmuşlardır.
Jojoba yağı (JOJOBA OİL) : Kimyasal olarak diğer yağlardan farklıdır. Doğada saç derisinin yağına yapısal olarak en yakın yağdır. Çeşitli nedenlerden dolayı kaybolan saç derisi yağı, saç sorunlarına yol açar. Jojoba yağı cilt tarafından kolayca emilir. Bu özelliği nedeniyle kaybolan saç derisi yağının yerine geçerek saç sorunlarında yenileyici olarak kullanılır.
Çam terebentin (PİNUS TEREBİNTHİNAE) : Onarıcı etkisiyle saç uçlarını onarır, kökleri kuvvetlendirerek dökülmelerini önler. Saça parlaklık verir ve kepek oluşumunu engeller. Antiseptik, dezenfektan ve kan çekici özelliğinden dolayı saçların tedavisi, korunması ve bakımında %100 olumlu sonuç vermektedir.
Fındık yağı (CORYLİE OİL) : Madensel elementler(potasyum, magnezyum, fosfat, kalsiyum, demir) ve E, B1, B2, B6 vitaminleri ve oleik asit içerir. Bedensel olarak birçok hastalıkta kullanılmakla beraber, çok yüksek oranda vitamin deposu olduğundan saç ve cilt rahatsızlıklarında olduça etkili bir yağdır.
Buğday yağı (WHEAT OİL) : E ve B vitaminleri, karbonhidratlar ve doymamış yağ asitleri içerir. Zihin yorgunlukları, sinir bozuklukları ve çeşitli cilt rahatsızlıklarında da kullanılan buğday yağı, içerdiği vitaminler nedeniyle yıpranmış saçları besler ve korur.
Biberiye yağı (ROSMARİNİ OİL) : Yapısında tanen, acı madde, organik asitler ve glikozitler bulunur. Haricen kullanıldığında kan dolaşımını arttırdığı ve saçları kuvvetlendirip dökülmeleri azalttığı bilinmektedir.
Zambak yağı (LİLİUM OİL): Nemlendirici, tazelik ve yumuşaklık verici etkilere sahiptir. Kuru saç ve cilt bakımında kullanılan zambak yağı, ayrıca hoş kokusu nedeniyle de tercih edilen bir yağdır.
Isırgan otu (URTİCA T.): Kökü, yaprakları ve tohumları dahil olmak üzere her kısmı şifa deposu olan ısırgan otu, ısırgangiller familyasının örnek bitkisidir. Isırgan bitkisinin tüm yüzeyini saran ve dokunulduğunda insanın tenini yakan tüylerinde formik asit ve tüm bitkide histamin, klorofil, asetilkolin, demir ve C vitamini bulunur.
Büyük ısırgan(urtica diocia) ve küçük ısırgan(urtica urens) en sık rastlanan, heryerde bulunuşu ve kolay uygulanışıyla tıbbi etkilerinden en faydalanılan türleridir. Saç ve tırnakların ana maddesi olan keratini güçlendirerek saç dökülmelerini ve tırnak kırılmalarını önler. Saç derisinin doğal dengesini koruyarak saç köklerini besler, saçın daha sağlıklı görünmesini sağlar. Isırgan otu ayrıca saç tellerinde bir miktar kalınlık yaratır. Bu da saçların daha tok ve dolgun görünmesini sağlar.
Biberiye (ROSMARINUS OFFİCİNALİS) : Ballıbabagiller familyasındandır. Halk arasında kuş dili olarak da geçen bitkinin anayurdu Akdeniz havzası olup, ülkemizde batı ve güneydoğu kıyı şeridinde yetişen, çok yıllık çalı görünüşlü bir bitkidir.
Biberiye bitkisi sağlığa yararlı birçok özelliğinin (kan dolaşımını hızlandırır, idrar söktürücüdür, sinirleri yatıştırır vs.)yanısıra mükemmel bir güzelleştiricidir. Saç diplerindeki bezleri uyarır, erken saç dökülmelerini önler. Bu nedenle özel şampuanların yapımında kullanılmaktadır. Ayrıca şampuanla yıkamaktan yıpranan saçları onarıp canlandırır.
Kekik (THYMUS T) : Ballıbabagiller familyasındandır. Anayurdu Avrupa’nın güneyi olup, ülkemizde kekik türlerinden 40 kadarı güneş gören kurak tepeler ve sırtlarda kümeler oluşturarak yaygın ve doğal bir şekilde yetişmektedir. Kan dolaşımını güçlendirerek saça kuvvet ve parlaklık kazandırır. Saç diplerini uyarır, canlılık verir.
Dulavratotu (LAPPUS OFFİCİNALİS) : Birleşikgiller familyasındandır. Anayrudu bilinmeyen, ülkemizde Doğu ve Kuzey Anadolu bölgelerinde kırsal kesimde ve yol kenarlarında yetişen çok yıllık dayanıklı otsu bir bitkidir.
Bitkinin kök gövdesi ve yaprakları inülin, uçucu yağ, tanen, acı glikozitler, mikrop kırıcı maddeler ve alkoloitler içerir. Romalılar zamanından beri sağlığa yararlı birçok etkisi(kanı temizler, sindirimi kolaylaştırır, bedeni güçlendirir vs.)bilinen bitki, deri ve saç sorunlarının tedavisinde oldukça etkindir. Saç ve saçlı derideki kaşıntı, kepek ve benzeri sorunların çözümünde kullanılır. Saçın doğal olarak büyümesi ve saçlı derinin daha sağlıklı olması için gerekli olan fitosteroller ve yağ asitleri içerdiğinden saç bakımı konusunda oldukça yararlı bir bitkidir.
Papatya (MATRICARIA T) : Anayurdu Avrasya olan ve ülkemizde de çok yaygın olarak yetişen papatya, 10-50 cm kadar boylanabilen dayanıklı, çok yıllık otsu bir bitkidir. Yaprakları parçalı ve tüysüzdür. Çiçekleri sarı beyaz renklerde küçük başlar şeklinde olup güzel kokuludur.
İçeriğindeki pek çok alkoloidler nedeniyle antioksidan, antienflamatuar ve antimikrobial etkiye sahiptir. Deriyi vesaçı besler, yumuşatır, saç derisi ve saç köklerini güçlendirir.
Latin çiçeği (TROPAEOLUM MAJUS) : Latinçiçeğigiller familyasının örnek bir bitkisidir. Anayurdu Latin Amerikadaki serin Ant Dağlarıdır. Gösterişli çiçekleri ve yaprakları nedeniyle dünyada yayılan Latin çiçeği, ülkemizde de bazı yerlerde süsü bitkisi olarak yetiştirilmektedir.
İçerdiği yararlı maddeler arasında C vitamini, glukosinat, hardal yağı ve bakteri yok edici bileşikler bulunur. Antioksidan etkilidir. Saç folikülündeki kan dolaşımını düzenleyerek uyuyan saç köklerini harekete geçirir ve saç dökülmelerini önler. Yağlı ve kuru saç derisinde yağ üretimini ve yağ dengesini düzenler.
E VİTAMİNİ: Hücre zarında bulunan, sekiz doğal formu olan ve kimyasal dilde alfatokoferol olarak bilinen bir vitamindir. Antioksidan ve anti-aging özelliği ile bilinir. Kan dolaşımını güçlendirir ve dokuların onarımı için gereklidir.
Saçın nem dengesini düzenlediğinden, kaybettiği canlılığı kazanmasını sağlar. Kadın ve erkekte görülebilecek saç dökülmesi, saç tellerinin kuruması, canlılığını yitirmesi ve saç altı derisinin sağlığını kaybetmesi gibi problemlere karşı etkili bir çözüm sağlar.
B VİTAMİNİ : Bütün B vitaminleri saç ve cildin altın koruyucuları olarak adlandırılırlar. Cilt ve saç ile ilgili fonksiyonları düzenler, enerji üretiminde yardımcı olarak görev yaparlar ve hücrelerin yaşamalarına yardım ederler.
B1 (Thiamine): Kan dolaşımını arttırarak, saç köklerinin beslenmesini sağlar. Saç büyümesini hızlandırır, hacim kazandırır.
B2 (Riboflavin): Saç köklerini uyararak derinin oksijen alımını kolaylaştırır. Kepek oluşumunu engeller.
B6 (Pyridoxine): Eksikliği saç tellerinin zayıflamasına, çabuk kopmasına yol açar. Saç foliküllerinin sağlıklı bir şekilde gelişmesi için önemli bir vitamindir.
B12(Cyanocobalamine): Özellikle kadın tipi saç dökülmesinin önlenmesindeki etkisi oldukça fazladır. Eksikliğinde saç dökülmesi ve gri saç rengi(depigmentasyon)görülür.
Bir yanıt bırakın